Користь, застосування, склад і властивості лляної олії

Рослинний жирВ давнину олію з льону використовували для приготування салатів, на її основі готували страви, додавали у випічку. У медицині олія використовувалася для лікування порізів, ран. Лляна олія – чим корисна, де застосовується, який склад і які властивості продукту.

 

Склад

Олію отримують із насіння льону шляхом холодного пресування. У насінні льону його вміст досягає 50%.  При технології холодного віджиму олія зберігає свої корисні властивості і може використовуватися у медицині. Олія з насіння льону може мати коричневий або золотистий колір (у залежності від ступеню очищення). В олії є полінасичені жирні кислоти, Вітаміни A, B, E, F, K.

Корисні властивості і застосування

Застосування у раціоні дозволяє покращити обмін речовин, це попоможе організму позбутися зайвого холестирину. Знижується в’язкість крові, покращується еластичність судин, це допоможе знизити імовірність виникнення інфаркта міокарда, атеросклероза, гіпертоніх, ішемічної хвороби серця, інсульта. Вживання олії допомагає лікувати коліти, гастрити, печі.

Льон має бактерицидні властивості. Лляну олію в давнину використовували для заживлення ран. В косметології олію з льону використовують для виготовлення масок.

Лляну олію додають в салати, додають у каші. Також продукт додають у випічку. В цілому цю олію можна використовувати так само, як і соняшникову, оливкову, однак жарити на цьому продукті не можна. Олія повинна бути свіжою, якщо вона гірчить, її вживати не можна.

Купити лляну олію можна на сайті Олейница https://oleynitsa.com.ua/ Також на цьому сайті можна придбати гарбузову, кунжутну, арахісову олію, а також олію з грецьких горіхів.

Насіння

Протипоказання

Тим, хто приймає ліки, які призначені для розрідження крові, або тим, у кого є проблеми із згортанням крові, перед вживанням олії потрібно порадитися з лікарем.

Також не бажано вживати олію тим, у кого хвора печінка, оскільки це жир, а будь-який жир негативно впливає на роботу печінки. Якщо вжити багато олії, може бути алергія, вдуття, розлад травлення.

Термін придатності – півроку з дати виробництва. Олія повинна продаватися у пляшці з темного кольору. Зберігати лляну олію слід у холодильнику.

Рослина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *