Білки та міський парк імені Шевченка в Івано-Франківську

Білки в міському парку Шевченка

Білки в міському парку Шевченка

В радянський час в Парку імені Шевченка в Івано-Франківську були білки. Ці білочки були лякливими, вони скакали по верхах дерев, але в часи СРСР лякливими були і голуби – їх хулігани часто ловили і мучили, нічого дивного. А в часи незалежності України білки зникли, або їх з’їли голодні українці, або вони затаїлися, їх видно не було. Але цього року завелися красиві білочки – їх мінімум п’ять. Де їх можна побачити?

Міський парк імені Шевченка в Івано-Франківську та руді білочки

Білочка, парк в Івано-Франківську

Білочка, парк в Івано-Франківську

Що змінилося у парку? Вулицю Шевченка відремонтували добротно, на ній поставили різні скульптури з металу. Звичайно, традиційні радянські атракціони залишилися –  машинки, ланцюжки, колесо огляду. Минулорічні дитячі атракціони на місці – паровозік, ланцюжки, блюдечка. Малий клоун не працює, на його місце поставили два 3-D атракціони (кінотеатр і якійсь гонки). В парку є декілька тирів. Безкоштовний дитячий майданчик від Рошену в хорошому стані, з’явилося багато платних майданчиків – батути, дитячі гірки. Озера потроху облагороджують.

Безкоштовний майданчик в парку Шевченка

Безкоштовний майданчик в парку Шевченка

На місці сцени для концертів – платний майданчик з качелями, батутом для дітей. Саме тут на деревах оселились маленькі руді білочки. Дивно, але вони зовсім не бояться дітей, жебрають їжу, беруть їжу з рук. Це найкращий атракціон 2015 року. Очевидно, цих білочок завезли з парку, де вони вже практикувалися у спілкуванні з туристами. Для білочок зробили на деревах хатки, годівнички, вони грайливо скачуть по деревах і наближаються, якщо їм запропонувати булочку або щось на зразок цього.

Атракціон - лавка

Атракціон – лавка

Шалені гірки і колесо огляду в Івано-Франківську

Шалені гірки і колесо огляду в Івано-Франківську

Батут в парку Шевченка

Батут в парку Шевченка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *