Храмове свято у храмі Матері Божої Неустанної Помочі

Храмове свято Матері Божої Неустанної Помочі

Храмове свято Матері Божої Неустанної Помочі

Монастир святого Йосипа і храм Матері Божої Неустанної Помочі, що по вулиці Івасюка в Івано-Франківську (поруч з вулицею Парковою) продовжують турбуватися про своїх парафіян. Це ще раз підтвердило храмове свято (як ще кажуть, празник), яке відбулося 21 червня 2015 року. У монастирі щороку на Паску організовують гаївки з веселими іграми для дітей та дорослих. А тепер зробили забаву для дітей, їх батьків, а також дідусів і бабусь.

Храмове свято у храмі Матері Божої Неустанної Помочі

Танці на подвір'ї монастиря святого Йосипа

Танці на подвір’ї монастиря святого Йосипа

Після Літургії відбулося веселе свято. Воно було заплановане на 16.00, однак розпочалося після 17.00. На свято прибули молоді музиканти з Новояворівська. Вони співали, як не дивно, не духовні пісні, а репертуар, який відноситься до весільно-танцювального – пісні Дзідзьо, веселі естрадні та народні пісні, весело провели навіть танець макарена.

Концерт по вулиці Івасюка в Івано-Франківську

Концерт по вулиці Івасюка в Івано-Франківську

Так що храмове свято вийло незвичним – з піснями, танцями. Танцювали парафіяни, запрошені гості, прості перехожі, які прийшли на святкування, а також священики та монахи монастиря святого Йосипа та храму Матері Божої Неустанної Помочі. Я більше не знаю такого храмового свята в Україні, де воно перетворюється у забаву для всіх.

На храмовому святі - весела забава, танцюють всі

На храмовому святі – весела забава, танцюють всі

Танець всіх парафіян на завершення свята

Танець всіх парафіян на завершення свята

Цього року виповнюється 150 років з часу віднайдення ікони, зараз оригінал святині зберігається в Римі, тому і святкування відбудеться в Римі – у вересні 2015 року. В церкві висить оголошення, за яким всі бажаючі можуть поїхати на це свято (потрібно внести понад 300 євро).

До речі, отець Андрій, який активно працював над організацією свята, був чудовим веселим священиком-монахом, найпозитивніша людина в монастирі помер наприкінці серпня 2015 року. Вічна йому пам’ять.


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *